Yrittäjyys mahdollisuutena työelämän mielekkyyden löytämiseksi

Mediapäivä!

Toissapäivänä julkaistussa Ylen jutussa on teemana yrittäjyys. Siinä tutkin ajatuksiani työelämän mielekkyydestä ja omasta tavastani ratkaista puolenelämän kriisi:

Työuran puoliväli on monelle kriisin paikka – Maria Aitomaa, 45, jätti vakituisen viran: “Mietin että tässäkö loppuelämä menee”

Teksti on herättänyt parissa päivässä paljon positiivista huomiota ja sitä on luettu paljon. Yhteydenottoja on tullut mitä yllättävimmiltä tahoilta. Toimittaja Elina Nieminen liitti saumattomasti yhteen tutkija Anu Järvensivun kokoamaa suurempaa kuvaa ja omaa henkilökohtaista kokemusmaailmaani. Yleisen ja yksityisen aina olemassa oleva suhde tulee hienosti näkyviin. Samaistumispintaa jutussa oli paljon, se tuli selväksi sekä somessa saamistani kommenteista (täysin vierailta ihmisiltä) että suorassa palautteessa tuttaviltani.

Yrittäjyys on rohkeutta?

Tekstiä lukiessani havahduin miettimään sitä, kuinka harva lopulta uskaltaa hypätä yrittäjyyteen ja kuinka monelle se tulisi tarpeeseen. Jutussa mainittu sinnittelyuralle ajautuminen on todella tavallinen tarina. Yrittäjyys on aina riski, jolla on seurauksia, mutta sinnitteleminenkin jättää jälkensä ihmiseen. Miksi palkkatyö mielletään vain ja ainoastaan turvalliseksi tavaksi elättää itsensä, kun kuitenkin on olemassa monitasoista tutkimustulosta siitä, millaisia vaikutuksia palkkatyölläkin on ihmiseen vuosikymmenten aikana? Meidän kulttuurissamme ajattelu palkkatyön ja yrittämisen välillä on todella kahtiajakautunutta.

Haaveista totta

Haaveiletko yrittäjyydestä tai jostain muusta isosta työelämän muutoksesta mutta tunnistat enemmän esteitä kuin mahdollisuuksia? Tule tutkimaan näitä eri puolia itsessäsi työnohjaukseeni. Työelämän ajatusten ja tunteiden jäsentelyä voit tehdä yksilötyöskentelynä tai ryhmässä. Koska työelämän puoliväli on monelle pohdinnan paikka, niin olen perustanut sille työskentelylle myös oman ryhmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *